1 kg ryggbiff salt svartpeppar. 1 kg ryggbiff salt svartpeppar. Bearnaisesås1,5 dl vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 1 gul lök, grovt hackad 300 g smör 3 äggulor 1 kruka persilja, grovt hackad tabasco chilipulver
Gnid in varje ryggbiff med olivolja, krydda sedan med salt och peppar på båda sidor. 600 g ryggbiff. 600 g ryggbiff 850 g fina potatisar 2 klyftor vitlök, finhackade några kvistar timjan, finhackade några kvistar rosmarin, finhackade 1 tsk dijonsenap 0,5 citron 4 msk olivolja havssalt svartpeppar olivolja
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev. 4 skivor á ca 150 g ryggbiff
Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha)
Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt
Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt
2 st ryggbiff. Torka av det rumstempererade köttet, salta och peppra. 2. Stek köttet i matfett, ca 2–3 minuter per sida, beroende på hur "rosa" du vill ha köttet