ryggbiff

ryggbiff

  • 53 Recept
Ryggbiff med ugnsbakad potatis och grönpepparsås

Ryggbiff med ugnsbakad potatis och grönpepparsås

Gnid in varje ryggbiff med olivolja, krydda sedan med salt och peppar på båda sidor. 600 g ryggbiff. 600 g ryggbiff 850 g fina potatisar 2 klyftor vitlök, finhackade några kvistar timjan, finhackade några kvistar rosmarin, finhackade 1 tsk dijonsenap 0,5 citron 4 msk olivolja havssalt svartpeppar olivolja
Biff med mustig svampsås

Biff med mustig svampsås

4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller  1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev. 4 skivor á ca 150 g ryggbiff
Hängmörad biff med grönpepparsås

Hängmörad biff med grönpepparsås

Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha)
Biff med lök

Biff med lök

Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna, ringar. Låt 1 msk smör bli ljusbrunt i en stekpanna
Per Morbergs biffstek med smörslungad lök

Per Morbergs biffstek med smörslungad lök

Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg
Biffstek med lök

Biffstek med lök

Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt
Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

Skala löken och skär den i hela, inte alltför tunna ringar. Låt 1 msk smör bli nätt och jämnt ljusbrunt i en stekpanna
Ryggbiff med ädelost

Ryggbiff med ädelost

Stek en köttbit eller två i stekpannan, vi valde mörad ryggbiff, en klick ädelost som får smälta ner
Biffgryta

Biffgryta

500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska 2 st gula lökar 1
Ångbåtsbiff - Biff anno 1926

Ångbåtsbiff - Biff anno 1926

Skär köttet i 3 cm tjocka skivor och bulta det på bägge sidor med en köttklubba. Salta och peppra. Bryn smör och stek köttet hastigt i het panna
Biff med lök

Biff med lök

2 st ryggbiff. Torka av det rumstempererade köttet, salta och peppra. 2. Stek köttet i matfett, ca 2–3 minuter per sida, beroende på hur "rosa" du vill ha köttet
Biff med purjolök och oystersås

Biff med purjolök och oystersås

500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg. 1 msk olja. 2 krm finmald vitpeppar. 1 tsk salt. 1 klyfta vitlök