Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Ingredienser Portioner. 4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version påbiffmedbambuskottsom är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Avsluta med potatis. Servera med sallad. 1175 g färskost med tomater. 5 dl vatten 2 tsk oregano salt och peppar 1 kg potatis 175 g färskost med tomater 2 dl matlagningsgrädde 1. 5 dl riven ost Servera med. 200°Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. Vispa samman urkärnad och hackad chili med ananasjuice, vin-äger, tomatpuré och majsstärkelse i en skål
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 800 g lövbiff. 1persilja att garnera med. 1kokt potatis eller risSkär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.