1300 g
Strömminingsfiléer salt och peppar 1 tsk matfett 1 st purjolök dm 1 msk kaviar 1 msk gräslök skivad 2 dl matlagningsgrädde 1 tsk majsstärkelse Servera med: potatis kokt råkostsallad se recept Ugn: 225°Salta och peppra strömmingen på den köttiga sidan. Rulla strömmingen med skinnsidan inåt. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Strö över tunt skivad purjolök.
1 Vispa
samman kaviar, gräslök och grädde och häll över strömmingsrullarna. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och råkostsallad.
10 ca 1 dl senapspulver ca 1 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 3 ägg 800 g strömmingsfilé 3 dl ströbröd smör att steka i flingsalt Dillmajonnäs 2 dl majonnäs färskpressad juice av 1 citron 3 msk finhackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslökoch Västerbottenost, Smaklig spis
Låt strömmingslådan gärna stå en stund och svalna av innan servering. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
ICA fick bidra med Ekologisk Kaviar. Om man fått dra upp fisken själv, kanske plockat gräslökenoch varit medoch tillagat fiskpuddingen, brukar det inte vara några problem alls att äta den
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Skala och skiva potatis och lök. Varva potatis, lök och dill i en smord ugnssäker form. 11 1/2 dl lättrökt kaviar, till exempel Kalles. 1Vispa ihop kaviar, mjölk, ägg och peppar. 1Grädda i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och lådan har fin färg, 35-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.