12 krm
chiliflakes eller någon msk färsk hackad röd chili
11 msk
vinäger
11 tsk
socker
12 krm
salt
1 Senapsdressing:
2 msk grov senap eller valfri senap
11/2 dl
solrosolja eller rapsolja
10,5 krm
salt
1 Tillbehör:
60 gram ruccola eller sallad med gröna blad (valfritt)Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex. halvmånar, kuber eller valfri form. Fräs i olivoljan tills de precis får färg. Skala och pressa i vitlök, tillsätt chili, vinäger, socker samt salt och stek på låg värme några minuter till. Zucchinin är klar att serveras. Garnera ev. med ruccola. Gott till är senapsdressing: tillsätt senap till en skål med höga kanter. Rör i salt. Vispa i olja lite i taget till en majonnäsliknande konsistens. Ös över zucchinin vid servering.
TipsVariera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.