1 valfri
krydda, t ex gurkmeja, rosmarin, garam masala eller curry
1
ströbröd (eller hälften sesamfrön)
1
sriracha
1
tomatpuré
1
senap (valfri sort)
1 ljus
soja
1 olja
eller smält/brynt smör
1 mango
chutney
1 tjock
yoghurt1. Sätt ugnen på 225 grader (vanlig ugn).2. Vispa ihop ägg, ost, salt och krydda. Doppa blomkålsbitarna i äggsmeten, rulla i ströbröd så att de täcks och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.3. Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut, vänd och baka 10 minuter till. Rör ihop ingredienserna till glazen.4. Ta ut plåten och pensla glazen på blomkålen, eller doppa bitarna i den och skaka av överflödet. Lägg tillbaka på plåten och baka tills de fått fin färg och blivit lite krispiga, det tar 5–7 minuter.5. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt.TipsVariera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs.
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av. Brukar ha blandad tur med mina vegetariska biffar men denna gången blev det full pott
Ingredienser Portioner. 12 st 300 g potatis 1 squash 3 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ask färsk persilja (à 20 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.