Heta blomkålsvingar med mangodip
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • blomkålshuvud, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 lagrad hårdost, riven
  • 1 salt
  • 1 valfri krydda, t ex gurkmeja, rosmarin, garam masala eller curry
  • 1 ströbröd (eller hälften sesamfrön)
  • 1 sriracha
  • 1 tomatpuré
  • 1 senap (valfri sort)
  • 1 ljus soja
  • 1 olja eller smält/brynt smör
  • 1 mango chutney
  • 1 tjock yoghurt1. Sätt ugnen på 225 grader (vanlig ugn).2. Vispa ihop ägg, ost, salt och krydda. Doppa blomkålsbitarna i äggsmeten, rulla i ströbröd så att de täcks och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.3. Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut, vänd och baka 10 minuter till. Rör ihop ingredienserna till glazen.4. Ta ut plåten och pensla glazen på blomkålen, eller doppa bitarna i den och skaka av överflödet. Lägg tillbaka på plåten och baka tills de fått fin färg och blivit lite krispiga, det tar 5–7 minuter.5. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt.TipsVariera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.