Ingredienser Portioner: 4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Lägg ut hälften av strömmingenmed skinnsidan ned på en bricka. Potatismos är gott till strömmingen. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
på ett lock för att korta stektiden. Godast är denna med en bit färsk torskfilè men också en fryst bit som fått tina i lugn och ro blir god med lite skirat smör
På restaurang serveras hamsin mjölpanerad ochstekt i en speciell stekpanna med två bottnar. Vänd runt fisken med händerna i durkslaget så citronen och saltet kommer åt överallt och låt stå en stund så överflödig vätska rinner av
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
4 50 g smör eller margarin 1/2 dl dill (hackad) salt och svartpeppar ca 24 strömmingsfiléer 1 dl rågmjöl 3/4 gurka msk riven pepparrot Till servering potatis puré Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.