Lägg ut hälften av strömmingenmed skinnsidan ned på en bricka. Potatismos är gott till strömmingen. Servera med hemlagat potatismos, gröna ärtor, skirat smör och ev
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
På restaurang serveras hamsin mjölpanerad ochstekt i en speciell stekpanna med två bottnar. Vänd runt fisken med händerna i durkslaget så citronen och saltet kommer åt överallt och låt stå en stund så överflödig vätska rinner av
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
Toppa med lingonsylt ochpersilja. Finhacka persiljanoch lägg på "köttsidan" av en av filéerna. Stektströmmingmed potatismos kan ju vara något av det godaste som finns
Lägg upp de knaprigt stekta fiskarna på varma tallrikar. Krydda fiskarna med salt och peppar. Lägg smör i en stor stekpanna och stek fiskarna när smöret är ordentligt brynt
4 500 g kålrot 700 g mjölig potatis flytande margarin till stekning salt och peppar 500 g strömmingsfilé 2 gula lökar 2 tsk wasabi (på tub) 2 msk majonnäs ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.