600 g
strömming 1 ägg ca 1,5 dl vetemjöl ca 2 dl panko (japanskt ströbröd) 2/3 gurka 1-2 kålrabbi 1 silverlök, strimlas 1 dl grov och söt senap 1 msk äppelcidervinäger 0,5 tsk honung 2 dl dill, finhackad ca 1,5 dl gräslök, finhackad 100 g smör, brynes 1 kg mjölig potatis ca 2 dl mjölk 3 msk smör, att steka i rapsolja, att steka i salt och peppar
Man kan liksom inte bestrida det faktum att smör gifter sig nått så fantastiskt bra med fisk. Samma sak med dagens fördrink… men den kommer bloggas om såklart i samband med duellen
Ingredienser 1 kg färska strömmingfiléer utan ryggfena Till panering. 1 dl rågmjöl 1 dl skorpmjöl salt 50 g smör 1/2 dl solrosolja. 1 kg färska strömmingfiléer utan ryggfena Till panering. 1 dl rågmjöl 1 dl skorpmjöl salt 50 g smör 1/2 dl solrosolja
Tillsätt den till det smälta smöretoch låt stå och puttra på medelvärme tills smöretoch pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.