Skölj och torka av rödspättorna med ett hushållspapper. Om huvudet sitter kvar så skär bort det. Ta också ur inälvorna. Det mörka skinnet på ovansidan tar du bort så här: stick in knivspetsen alldeles under skinnet vid kanten där huvudet suttit.
För kniven rakt ut så det bildas en flik. Ta tag i fliken med ett hushållspapper och dra försiktigt av skinnet.
Vänd rödspättorna i en blandning av vetemjöl och salt.
Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Minska värmen något och stek fisken först på den ena sidan ca 4 minuter, sedan på den andra sidan. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin. Köttet ska vara vitt och fast då det serveras.
Strö över lite finhackad persilja och servera med kokt eller pressad potatis och citronklyfta. Gräddfilssås, remouladsås eller brynt Milda smaksatt med pepparrot, är några lyckade tillbehör.
När fisken är färdigstekt lägger du upp den på ett fat. Underbart gott. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Stektider. För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen. Är stekpannan för het blir paneringen bränd innan fiskköttet är genomstekt
ca 400 g rödspättafilé. Skölj av fisken. Salta och peppra. Vispa upp ägget på en tallrik. Vänd fisken först i vetemjölet, sedan i ägget och därefter i ströbrödet
700 g hel urtagen och rensad rödspätta. Gör så här. En säker succé – när det ska vara klassiskt. Vi använder rågmjöl till paneringen, som både ger mer smak åt fisken och ger den en lite mer rustik ”look”
Härom dagen åt vi torsk och ofta blir det lax men idag valde jag alltså att steka rödspätta. Till fisk som steks med skinnet på, t ex rödspätta, passar enbart mjöl eller ströbröd bäst
Äntligen finns det MSC märkt rödspätta. 4 personer600 gr rödspätta filé, fryst MSC märkt2 ägg1 dl vetemjöl2 dl ströbrödsmör och olja att steka isalt och pepparsåsen1 dl majonäs15 skivor smörgåsgurka1/2 lite gullök1 msk kapris (ta en lite dyrare burk med större kapris)currycitronsaftsalt och pepparKnäck äggen i djup tallrik och vispa upp dom med 3 msk. 600 gr rödspätta filé, fryst MSC märkt
Stjerneskud - Ångad och stektrödspätta toppad med räkor och kräftstjärtarEn av de mest klassiska smørrebrøden från Danmark och är verkligen ett riktigt stjärnskott med alla de goda tillbehören
Stekt Kycklingfilé. 12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.