Milda.se
Stefano Catenacci presenterar nya Milda Kockens val – olja för perfekt stekning och smör för god smak

Stefano Catenacci presenterar nya Milda Kockens val – olja för perfekt stekning och smör för god smak


Nu lanseras Milda Kockens val – en unik blandning av smör-, raps- och solrosolja. En helt ny produkt som gör vem som helst till stekmästare. Tricket är olja för perfekt stekning och smör för smaken. Något som intygas av ingen mindre än Stefano Catenacci – kökschef på Operakällaren.

”I det professionella köket steker kockar i olja eftersom den kan hettas upp till höga temperaturer. Man avslutar sedan med att lägga i en klick smör i pannan för att få god smak och fin bryning. Milda Kockens val, är en unik blandning av smör-, raps- och solrosolja som klarar höga temperaturer och ger en god smak av smör, berättar Stefano som använder Milda Kockens val när han lagar mat hemma.

Milda Kockens val passar perfekt till stekning av kött, fågel, fisk eller grönsaker. Eftersom produkten varken innehåller vatten eller några protein, skvätter det inte lika mycket vid stekning och det går bra att steka på höga temperaturer utan att det bränns vid. Milda Kockens val är en så bra produkt att kockar föredrar den*.Kanske främst för det fina stekresultatet, men även för att den är så enkel att använda.

Med Milda Kockens val blir helt enkelt matlagningen enklare: Godare smak och perfekt stekyta – varje gång.

”Vi vet att många konsumenter tycker det är svårt att få till den där perfekta stekytan hemma, så att köttet blir lika gott som på restaurang. Men med vår nya produkt blir det plötsligt enkelt att få ett perfekt resultat hemma” säger Ladi Moradi, Brand Manager för Milda Kockens val.

Milda är ett ledande varumärke inom flytande oljebaserade produkter. Milda är ett varumärke under Unilever.

Stektips

• Ta fram köttet ur kylen så att det blir rumstempererat innan du steker det. Fisk kan vara kylskåpskall när den steks.

• Torka av kött och fisk med papper före stekning.

• Droppa ner lite vatten i stekpannan. När dropparna studsar är den varm nog – först då har du i cirka två matskedar Milda Kockens val.

• Tänk på att inte överfylla stekpannan, då tappar den temperatur och köttet får inte den fina stekytan.

• Låt köttet/fisken ligga 2–3 minuter i stekpannan och vänd det sedan.

• Låt köttet vila några minuter efter stekningen så att inte köttsaften rinner ut och gör köttet torrt.

Populära recept