Devil’s food cake
Milda.se
Milda.se

Devil’s food cake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus eller mörk sirap
  • 200 g Milda Kockens val i fast format
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 180 g rumstempererat Milda Kockens val
  • fast form
  • 200 g mörk choklad
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g färskost
  • t.ex. Créme Bonjour Naturell
  • 2 1/2 dl kakao
  • 1 1/4 dl rumstempererad mjölk

Beskrivning

    Börja med Tårtbottnarna, sätt ugnen på 175 grader varmluft.

    Smörj och mjöla två små runda formar ca 16 cm i diameter eller en större form.

    Vispa kraftigt socker, margarin och sirap tills luftigt.

    Separera äggen och vispa ner äggulorna i sockersmeten

    Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.

    Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i kastrull.

    Vispa äggvitorna tills ett tjockt skum.

    Vänd nu försiktigt ner mjölblandningen varvat med mjölk. Vänd sedan ner chokladen och till sist äggvitorna.

    Baka mitt i ugnen ca 50 min tills torra inuti (prova med tandpetare).

    Låt svalna helt innan du skär kakan i tre skikt alternativt de två kakorna i två skikt.

    Medan kakan svalnar gör du frostingen. Börja genom att vispa margarinet mjukt och luftigt med elvisp.

    Blanda ihop hälften av florsockret, kakaon och vaniljsockret.

    Sikta ner med sil i margarinet under vispning för att undvika klumpar.

    Vispa ner färskosten.

    Tillsätt resten av florsockret lite i taget. Använd inte allt om konsistensen känns bra. Det ska gå att spackla tårtan med frostingen så den får inte bli för hård.

    Bred ett ca 5 mm tjockt lager med frosting på första bottnen med en spatel, slickepott eller dylikt. Lägg mittdelen ovanpå och upprepa tills frosting finns mellan alla tre lager samt på toppen. Spackla till sist kanterna med frosting. Dekorera med hackad choklad och hallon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.