Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Gratinerad Rödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Där såg jag verkligen vilken skillnad det är på färsk matkvalitet, jämfört med stormarknadernas massproducerade
De blir jättesaftiga och passar att servera på skivor av stekt aubergine. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag till medelvärme i ca 20 30 minuter under lock. När vitkålen blivit mjuk efter ca 20 minuter så ska dillen ner i kastrullen tillsammans med smöret, blanda om väl och låt puttra ca 5-10 min till men sänk värmen ett snäpp
Bred smör på brödskivorna, fördela böcklingröra på brödskivorna och toppa med rikligt med nyriven pepparrot och eventuellt lite extra finhackad rödlök och gräslök
Skär dem i bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka Häll av vattnet och stöt dem grovt med en balongvisp, salta, peppra och tillsätt lätt creme fraishe
Inlägget Stekt torsk med sallad på primörer och skirat smör dök först upp på Clean Eating by Annika. Det känns på nåt sätt enklare att laga god lax än vit fisk tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.