Tillsätt paprika och avrunna nudlar, stek dem med grönsakerna och tillsätt sist tofu. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Lägg upp en lagom mängd sötpotatispuré på tallrikar och över det en del grönkåls-kantarellblandning och på detta den stekta laxen med skinnsidan uppåt och till sist några matskedar av "pinjekärnsmöret" över laxen
Det blir stekt polenta med rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
Beroende på vilken typ av tofu du använder kan den stekas med längre eller kortare tid. Skär sparrisen i bitar och fräs tillsammans med löken ett par minuter
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.