VEGETARISK KRISPIG TOFU MED APELSIN OCH MANGOCHUTNEY
mikkirosenlind
mikkirosenlind

VEGETARISK KRISPIG TOFU MED APELSIN OCH MANGOCHUTNEY

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 500 g fast tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili
  • 3 dl apelsinsaft
  • 0,5 dl mango chutney
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl ljus sojasås

Beskrivning

    Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
    När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
    Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
    Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i två minuter och servera sedan med ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.