VEGETARISK KRISPIG TOFU MED APELSIN OCH MANGOCHUTNEY
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
portioner
500 g
fast tofu
1 dl
majsstärkelse
1 msk
riven färsk ingefära
4
vitlöksklyftor
1 färsk
röd chili
3 dl
apelsinsaft
0,5 dl
mango chutney
0,5 dl
olivolja
0,5 dl
ljus sojasås
Beskrivning
Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i två minuter och servera sedan med ris.
Det är maizenan som gör att tofun blir så krispig. Det är i princip omöjligt att bränna tofu, så låt den steka ordentligt på varje sida och få fint med färg
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Jag älskar vårt nya kök och det finns massa förvaring så allt till ochmed får plats. Det beror antagligen på väldigt lite semester och väldigt mycket flyttpackande och fixande
Som alla andra måndagar delar jag med mig av ett vegetariskt recept och denna vecka blir det en fräsch och nyttig rotfruktssoppa som toppas medkrispig selleri
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Skär tofun i bitar och stek krispig i kokosolja, soja och kokossocker. Tofun stekte vi krispig, men det går självklart att ha den i grytan från början också
Blanda samman soja, olja saft och skal från limefrukten samt apelsinsaft i en skål. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek tofun på hög värme så att den blir ordentligt gyllenbrun ochkrispig
Ringla över några matskedar olivolja för extra krispigt täcke. Servera med en god sallad. Härlig kryddpeppar, ingefära, mandlar ochapelsin - det piggar upp, eller hur
Dela tofun i kuber och smaksätt med salt och peppar. Men om du vill hålla det veganskt och samtidigt göra det lite matigare, ja då kan du hoppa över osten och tillsätta tofu som jag har gjort här nedan
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.