Ingredienser Portioner: 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Tillsätt paprika och avrunna nudlar, stek dem med grönsakerna och tillsätt sist tofu. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Börja medtofun, den är lite pillig och tar en stund. För att lyxa till det lite är det gott att toppa med lite färsk, hackad koriander och cashewnötter (vilket inte var fallet hemma hos mig denna kväll)
tofuoch nudlar med grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Tofuskinnet kommer att mjukna men grönsakerna behåller sin krispighet
Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära
Garnera med den sparade salladslöken och servera. Toppa nudlarna med omelettbitarna. Spara lite av det gröna som finstrimlas och används till garnering
Servera de wokade nudlarna med till exempel sweet chilisås och hoisinsås. Spola dem i kallt vatten och droppa lite olja över för att de inte ska klibba ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.