1 sesamfrön,
till serveringKoka nudlarna efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja. Lägg i en skål och häll över sojan. Klyfta löken, hacka salladslöken och dela pak choi i mindre bitar. Riv vitlök och ingefära fint. Hacka chili fint. Ta en stor stekpanna eller wok och sätt den på hög värme. Tillsätt 2 msk neutral olja, chili och rödlöken. Stek i 2 minuter och tillsätt sedan pak choi, salladslök och böngroddar. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. Rör runt hela tiden. Tillsätt sedan nudlarna, vitlök, ingefära och sesamolja. Woka i 1 minut tills allt är varmt. Servera med koriander och sesamfrön.
Tillsätt paprika och avrunna nudlar, stek dem medgrönsakernaoch tillsätt sist tofu. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan. Smaka av med soja och socker. Tillsätt eventuellt lite vatten, så att nudlarna inte bränner vid
Skär tofun i små tärningar och blanda medgrönsakerna i stekpannan. Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
Kycklingspett och wokade grönsakermednudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Här serveras den medmarinerad kycklingfilé, nudlaroch thailändsk gurksallad. Blanda hett vatten med socker och salt i en skål, rör om så att sockret löser sig ordentligt
Servera torsken tillsammans med rostade grönsakeroch pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Servera nudelblandning ochtofumed sweet chilisås till. Tärna tofunoch stek på hög värme i sesamolja och rapsolja tills tärningarna börjar få färg och lite stekyta
Wokade grönsakermednudlaroch hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.