Häll i nykokt pasta, musslor, chili. Häll på vinet och låt koka upp. Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop 2 minuter och smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft
Fylligt och smakrikt vittvin passar till. Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
vittvin. Lägg musslorna i en stor kastrull, häll på vinet. Lägg tomaterna och en stor näve hackad persilja i pannan och låt dem koka ihop med vitlöken en stund
2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.