Blanda olivolja, pressad vitlökoch finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Skicka med e-post. Pressa ner vitlöksklyftorna, rör i osten, persiljanoch en skvätt olivolja. När pastan är klar, häll bort vattnet och häll tillbaks pastan i kastrullen igen
Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten och skrubba dem lätt. Moules marinés kallas dessa vitvinsångade blåmusslor när de serveras i Frankrike
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost ochfärska fikon på en frasig smördegsbotten
Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Krama ur vätskan och blanda med smulat bröd, hackad mandel, riven vitlökoch hackad persilja. Att gratinera dem i ugnen är knappast något nytt men det är gott och enkelt och då funkar det, tycker jag
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökoch toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta mussloroch breasola
Vänd ner dem ochpersiljan i grytan och servera direkt med ett gott bröd. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
Lägg musslorna i djupa tallrikar, häll över baconspadet och strö över persilja. Lägg i musslornaoch låt koka under lock i ett par minuter tills musslorna öppnat sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.