Blanda detta tillsammans med yoghurten och smaksätt med citronpeppar. Servera med nykokt färskpotatis. Låt sillen rinna av väl och lägg den på ett stort fat
Rör om på nytt och täck gräddytan med en flerdubbelt vikt och urkramad fuktig tygservett somså småningom suger upp vattnet ur grädden, vilken tjocknar till smetana
"Det smakar som grädde, fast tjockare liksom", blev slutomdömet när vi satte tänderna i varsin kladdkakemuffins med en klick hårdvispad smetana på toppen
Toppa med dill, gräslök och citron. Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. 11 dl smetana. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis medsmetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, dill och salladslök. 16 msk smetana. 112 potatisar, grovt skrubbade (små) 1 l vatten 2 dl äppelcidervinäger 0,75 dl salt 60 g löjrom (eller annan rom) 6 msk smetana 0,25 knippe dill, plockad och grovt hackad 1 salladslök, finskivadSkiva potatisarna fint, men inte hela vägen igenom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.