Julig, gluten- och laktosfri pepparkaksrulltårta med fyllning av smetana, syltade apelsinskal, syltad ingefära och mandel

Ingredienser

  • 3 stora, ekologiska ägg
  • 1 dl ljust rårörssocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  •  
  • Fyllning
  • 1 burk smetana, 200 g - naturell Philadelphia fungerar också, välj i så fall laktosfri sådan
  • ½ dl mandelmjöl - färdigköpt eller egenmalt
  • ½ dl ljust rårörssocker
  • 1 ask kanderade apelsinskal eller citronskal, 100 g - eller varför inte blanda
  • 1 bit syltad ingefära - ungefär valnötsstor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.