Hasselbackspotatis med löjrom och smetana
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 potatisar, grovt skrubbade (små)
  • 11 l vatten
  • 12 dl äppelcidervinäger
  • 10,75 dl salt
  • 160 g löjrom (eller annan rom)
  • 16 msk smetana
  • 10,25 knippe dill, plockad och grovt hackad
  • 11 salladslök, finskivad
  • 112 potatisar, grovt skrubbade (små) 1 l vatten 2 dl äppelcidervinäger 0,75 dl salt 60 g löjrom (eller annan rom) 6 msk smetana 0,25 knippe dill, plockad och grovt hackad 1 salladslök, finskivadSkiva potatisarna fint, men inte hela vägen igenom. Koka upp vatten, äppelcidervinäger och salt. Slå vätskan över potatisen och låt dem sjud i vattnet utan att det kokar i ca 1 timme. Ta upp potatisarna och kyl i isvatten. Fritera potatisarna precis innan servering på låg värme (155 grader) i ca 20 minuter (eller till de är genomkrispiga och fint gyllenbruna). Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, dill och salladslök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.