Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Nåja, med en indiskt matlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indisk mat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
jag behöver något krämigt och starkt med massa smak som kan pigga upp denna gråa fredag. Jag serverade min daal med kripsiga papadums, som är glutenfria då de görs antingen på kikärtsmjöl, potatismjöl eller rismjöl
Min indiska linsgryta med spenat och sötpotatis. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Servera tandoorikycklingen tillsammans med dipp, ris och broccoli. Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, ingefära och salt med creme fraiche i en stor bunke
Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.