Hetta upp lite mer smör i en stor grytaoch fräs allt det hackade lätt tillsammans med kryddorna. Rosta mandelspånen lätt i en torr panna och strö dem över grytan
Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma med halloumi ochkikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
På senare tid har den dock fått konkurrens av den här indiskinspirerade linssoppan. Och det gjorde han med den här soppan, som är en riktig klassiker hos oss
Kikärterna har bland annat hamnat i en, i mitt tycke, god och värmande gryta som har en härligt mustig smak som får samsas med smakerna från rotfrukter, pepparrot och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.