Förrätten jag skriver om här är en variant av en av våra favoriter. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i 150 grader C ugn
En riktigt läcker helgrätt, inspireradav den italienska rätten saltimbocca alla romana. Lägg ett salviablad på varje sida av filén och vira parmaskinka runt den
Torsk med röd curry4 portioner 1 gul lök10 champinjoner1 röd paprika4 bitar koncerverat citrongräs2 msk olja2 msk röd currypasta1 ml koncentrerad fiskfond1 burk kokosmjölkca 600 g torskSaltPeppar Till serveringRis el nudlarNågon grönsak Gör så härSkala och finhacka lökenSkiva champinjonerna tuntSkär paprikan i små tärningarBanka ur citrongräsbitarnaFräs lök, champinjoner, paprika, citrongräs ochcurrypasta i några minuterTillsätt kokosmjölk och fiskfondLåt allt koka samman på svag värme i några minuterDela torsken i lagom stora bitar och lägg iLåt allt sjuda ytterligare ca 5 min under lockTa uppcitrongräsbitarnaSmaka av med salt och pepparBli inspirerad till att våga laga med fisk
Häll den över den varma väl avrunna potatisen och låt kallna. I denna sallad har vi blandat ingredienser man mest förknippar med Italien, tex olivolja, parmesan och basilika
De här grönsaksbakelserna är inspireradeav IKEAS grönsakskaka. När man gör något för första gången så är det svårt att veta exakt hur mycket man ska ta av varje ingrediens
Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. dl italiensk olivolja. Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet
Vi hade tacos i helgen IGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra en egen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Franskinspirerad sallad à la Nicoise tycker jag är jättegott både med och utan dressingen. Jag har säkert gjort något i receptet som avviker från en "riktig" Nicoise men inspirationen kommer därifrån i alla fall
Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Smaka av och krydda mer om det behövs. I kväll har vi ätit en jättegod och lättlagad pastarätt som jag varmt rekommenderar
Vi har hundratals recept kvar i Artusis fetekokbok, så oroa er inte, vi kommer att fortsätta laga oss igenom denna guldklimp och varva med tips om hur vi lagar italiensk mat här hemma, både på grå vardagar och röda helgdagar
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.