11 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g ca 300 g kantareller smör (att steka i) 1,5 dl grädde 2 ägg ca 2-3 dl riven västerbottenost salt och peppar en näve ruccolaKavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om
Varma nachochips är så gott. Blir du sugen på lite snacks under fredag- eller lördagskvällen. Då kan dessa Gratinerade Nachochipsen komma väl till hands
Smakaavmed salt och peppar. Häromdagen gjorde jag Varma Mackor Jalapeño Cheese/Skinka/Tomat som blev suveränt goda, jag kunde inte släppa tankarna på dessa mackor så jag blev tvungen att göra lite fler och denna gång med lite olika smaker
Denna gång känner jag att min varma choklad blev så där extra lyxig och extra höstig (julig. Jag smaksattemed pepparkakskrydda, och toppade det hela med vispgrädde, fibersirap gold (mums för kolasmak på varm choklad alltså
Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Tryck ner oliver,tomater bla bla i några av hålen och strö över
Skjut in allt i ugnen och känn hur lukten av örtkryddor och vitlök fyller köket. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Häll den över den varma väl avrunna potatisen och låt kallna. I denna sallad har vi blandat ingredienser man mest förknippar medItalien, tex olivolja, parmesan och basilika
En gryta med djupa, varmasmakerav kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.