Börja med dressingen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
Börja med kycklingen. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen. Korta ner dem genom att klippa i dem med sax några gånger
Fräs köttfärsen i några matskedar olja och smula sönder köttet medan det bryner. När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.