Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås. Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen. Hetta upp en wok med lite olja och lägg i nudlar, morötter, sallad, salladslök, böngroddar och korianderstjälkar
Fräs med salt och peppar. Strimla sockerärtor och lök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop ingefärssaften, pressad limesaft, rapsolja, sambal oelek och soja i en står skål
Krydda med salt, peppar, grillkrydda och lite curry. Efter en skön förmiddag i pulkabacken, rosiga kinder och små frusna näsor var det dags att gå hem och göra middag
Häll grädden och mango chutney i en skål. Häll ris, vatten och salt i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i 8 min. Lägg sugersnapsen ovanpå riset, lägg på locket och låt koka 2 min till. 8 min Lägg sugersnapsen ovanpå riset, lägg på locket och låt koka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.