Tabouli
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • stor knippe persilja, ca 500 g
  • 1 tomater
  • 1 salladslökar eller en liten rödlök
  • 1 finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
  • 1 finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
  • 1 citroner, beroende hur sur du vill ha din sallad
  • 1 olivolja
  • 1 salt1. Tvätta alla grönsaker noggrant, speciellt persiljan som kan innehålla sandkorn. Finhacka allting och låt rinna av i en sil en stund.2. Lägg allting i en stor skål och blanda. Smaka dig fram, hur salt/surt du vill ha den.3. Bulguren ska inte blötläggas, då får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.4. Låt stå i ca 5–6 minuter efter att du har blandat den. Blanda lite till och servera gärna med salladsblad och nåt gott bredvid!TipsDu kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i taboulin.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.