Börja med dressingen. Riv skalet på limen med zestjärn och pressa ut saften. Blanda ihop med ingefära, fisksås, sriracha (eller sambal oelek) och socker
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Servera nudelsalladen direkt med hackade korianderblad, pressad lime och jordnötter på toppen. Korta ner dem genom att klippa i dem med sax några gånger
Jag hade till och med kunnat bli sugen på tacos om det hade varit önskemålet (vilket jag har förstått att många äter på just fredagarna), men det var makaroner och köttbullar
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Smaka av med salt och peppar. Servera bröden med röran och citronklyftor. Riv pepparroten fint. Lägg tonfisken, Philadelphia-osten och pepparroten i en matberedare och blanda till en röra
Lägg sedan i ägget, vinäger och olja i bunken och kör med stavmixern till det blivit en krämig sås. Så rätten blev en bra kombination och sen ihop med sockerärtor och rädisor gjorde det lilla extra för nudlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.