600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Skala potatisenoch koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Smörstekt torskrygg. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och bryt isär dem för hand. Koka ihop vin, vinäger och lök. Se till att du har låg värme på spisen och vispa i smörtärningarna
Koka potatisen, gärna med skal om det är tunt. Dela torsken i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på köttsidan i en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfat och häll över smöret
Servera med kokt potatisoch ärtor. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 900g potatis
Dessutom ärlskar jag quinoa, sötpotatis, spenat och fetaost, och just de fyra sakerna kombinerar jag som oftast en en sallad till lunch och middag, så variationen är inte extrem alltid - och ingen vill se samma sallad på bild twentyfour-seven
Häll av vattnet från de färdigkokta jordärtskockorna ochpotatisenoch låt ånga av en minut innan du gör detta till en krämig puré med hjälp av elvispen, mjölk och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.