Koka små potatisarmed skal färdiga, låt dem ånga av, lägg smält smör blandat medpressad vitlök i botten av en eldfast form, lägg i potatisenoch tryck till dem så de spricker, pensla medsmöretoch strö över flingsalt
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrot ochskiratsmör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad po-tatis och broccoli. potatis. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken
Skala moroten och skär i remsor med en potatisskalare. Skira smöretoch riv pepparroten. Plocka ur fisken ur rimningslagen och salta och peppra fisken lätt
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. 1Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. s riktlinjer) 100 g smör, att steka i 1 tsk salt 1 krm svartpeppar. 1potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt
Mosa potatismed en trägaffel. Skala potatisoch rotfrukter. Koka potatisen en kastrull för sig. Godast är denna med en bit färsk torskfilè men också en fryst bit som fått tina i lugn och ro blir god med lite skiratsmör
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. s riktlinjer) 100 g smör, att steka i 1 tsk salt 1 krm svartpeppar. potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot ochskiratsmör
Mjäll och fin torskrygg tillsammans med smält smöroch pepparrot - en oslagbar kombination. Lägg torskryggen i en ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar och slå lite vatten runt fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.