torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Jag blir hungrig igen bara av att skriva ner detta recept… Smörstekt torsk… Torskfiléerna steks i en rejäl klick äkta smör, (nästan så man kan ösa fisken med smör medan man steker)
Sillahallens torskryggmedbaconoch gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Servera med pressad potatis och sallad. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fisken
Smaka av med salt och peppar. Stek baconetoch låt rinna av på hushållspapper. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.