1 salt1.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna helt. Skala och bryt isär dem för hand. Hetta upp olja till 170° och fritera potatisen gyllenbrun.2. Koka ihop vin, vinäger och lök. Låt småputtra tills 3 matskedar av vätskan är kvar. Se till att du har låg värme på spisen och vispa i smörtärningarna. Smaka av med salt. Håll såsen varm tills det är dags för servering. Viktigt att den inte börjar koka för då kommer såsen att skära sig.3. Salta och peppra laxen och stek 2-3 min på varje sida.
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Det receptet, på smörstekta morötter ochpotatismed stekt lax, kommer här. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi åt ett lite lyxigare äppelmos som tillbehör till stekt laxmedsmörstekta rotfrukter
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Servera laxen tillsammans med pressad potatisoch garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.