Smörstekt lax med smörsås och friterad potatis
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • laxfiléer à 150 g
  • 1 mjölig potatis
  • 1 olja till fritering
  • 1 vitt vin
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 smör, rumsvarmt och delat i tärningar
  • 1 salt1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna helt. Skala och bryt isär dem för hand. Hetta upp olja till 170° och fritera potatisen gyllenbrun.2. Koka ihop vin, vinäger och lök. Låt småputtra tills 3 matskedar av vätskan är kvar. Se till att du har låg värme på spisen och vispa i smörtärningarna. Smaka av med salt. Håll såsen varm tills det är dags för servering. Viktigt att den inte börjar koka för då kommer såsen att skära sig.3. Salta och peppra laxen och stek 2-3 min på varje sida.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.