Smördegskringlor med skinka
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1150 g finstrimlad skinka
  • 10.5 st gul lök
  • 11 st rulle kyld smördeg
  • 11 st ägg
  • 12 msk finhackad persilja
  • 12 msk finhackad basilika
  • 11 dl riven lagrad ost
  • 1 kryddgrönt
  • 1 granatäppelkärnor
  • 12 msk smör 150 g finstrimlad skinka 0.5 st gul lök 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg 2 msk finhackad persilja 2 msk finhackad basilika 1 dl riven lagrad ost Garnera med kryddgrönt granatäppelkärnor Ugn: 200ºHetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skinkan utan att den tar färg.
  • 1 Skala och finhacka löken och låt den steka med ett par minuter. Låt allt rinna av på hushållspapper.
  • 1 Rulla ut smördegen. Pensla plattan med ett uppvispat ägg men spara lite till senare. Bred ut skink- och lökfräset och strö över örterna. Strö över ost.
  • 1 Rulla ihop smördegen från båda lång­sidorna så att rullarna möts på mitten. Skär
  • 1 i skivor och lägg på en bakplåtspapperskläd plåt. Pensla med resterande uppvispat ägg.
  • 1 Grädda i ugnens mitt 15–20 minuter eller tills kringlorna fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.