12 msk
smör 150 g finstrimlad skinka 0.5 st gul lök 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg 2 msk finhackad persilja 2 msk finhackad basilika 1 dl riven lagrad ost Garnera med kryddgrönt granatäppelkärnor Ugn: 200ºHetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skinkan utan att den tar färg.
1 Skala
och finhacka löken och låt den steka med ett par minuter. Låt allt rinna av på hushållspapper.
1 Rulla
ut smördegen. Pensla plattan med ett uppvispat ägg men spara lite till senare. Bred ut skink- och lökfräset och strö över örterna. Strö över ost.
1 Rulla
ihop smördegen från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär
1 i
skivor och lägg på en bakplåtspapperskläd plåt. Pensla med resterande uppvispat ägg.
1 Grädda
i ugnens mitt 15–20 minuter eller tills kringlorna fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.