Vi får se hur ofta jag hinner/orkar med att uppdatera bloggen denna vecka. Nu har nationella proven dragit igång nämligen så fokus kommer att ligga på rättning och bedömning av dessa
4 Raggmunk 2 dl vetemjöl 4 dl mjölk 2 ägg 1/2 tsk salt 900 g fast potatis 2 msk smör eller margarin 3 morötter 400 g skivat rimmat bogfläsk 1 tsk smör eller margarin Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Häll det över potatisen. 800 g potatis. 1800 g potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen
Skölj och putsa potatisen eller skala den om den har fult skal. Lägg potatisen i en långpanna. Blanda potatis, morot, vitlök och lök med olja, honung, timjan, salt och svartpeppar i långpannan
Tänk på att vanlig potatis har kortare tillagningstid än bakpotatis. bakpotatis. Tvätta potatisarna noga och skär av ett 2–3 cm lock på varje potatis. Baka potatisen och locken i mikron på full effekt, tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Lägg de mikrobakade potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i mitten av ugnen ca 5 minuter
Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.