Chiligryta med chorizo
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • chorizokorvar
  • 12 st gula lökar
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 13 skiva bacon
  • 13 msk olivolja
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 tsk malen spiskummin
  • 11 msk paprikapulver
  • 11 msk chilipeppar ancho style
  • 11 st hönsbuljongtärning
  • 11 burk krossade tomater
  • 1400 g vita bönor i tomatsås
  • 1400 g kidneybönor
  • 13 msk färsk koriander
  • 1 tortillachips
  • 1 inlagd jalapeño
  • 1 gräddfil
  • 1 chorizokorvar (300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 st hönsbuljongtärning 1 burk krossade tomater (400 g) 400 g vita bönor i tomatsås en burk 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna 3 msk färsk koriander hackad Till servering tortillachips inlagd jalapeño gräddfil Skiva korven. Skala och hacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.
  • 1 Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spis-kummin, paprikapulver och chilipeppar. Smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Blanda i krossade tomater och koka upp. Tillsätt bönorna, koka upp och sjud cirka 10 minuter. Smaka av.
  • 1 Fräs korvskivorna och baconstrimlorna guldbruna i en panna. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter. Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil.
  • 1 Tips   Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.