1 chorizokorvar
(300 g) 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3 skiva bacon 3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 1 tsk malen spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 st hönsbuljongtärning 1 burk krossade tomater (400 g) 400 g vita bönor i tomatsås en burk 400 g kidneybönor en burk, sköljda och avrunna 3 msk färsk koriander hackad Till servering tortillachips inlagd jalapeño gräddfil Skiva korven. Skala och hacka lök och vitlök. Skär baconet i strimlor.
1 Hetta
upp oljan i en gryta. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spis-kummin, paprikapulver och chilipeppar. Smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Blanda i krossade tomater och koka upp. Tillsätt bönorna, koka upp och sjud cirka 10 minuter. Smaka av.
1 Fräs
korvskivorna och baconstrimlorna guldbruna i en panna. Vänd ner det frästa i böngrytan och koka cirka 3 minuter. Garnera grytan med koriander och servera med tortilla-chips, jalapeño och gräddfil.
1 Tips
Om du använder extra kryddig chorizo, minska eventuellt på mängden kryddor.
Smaka av grytan med salt och peppar. ½ frp Delizie Lätt lufttorkad Chorizo. Toppa med koriander och servera med avokado, tortillabröd och Salsa Roja 600 g högrev i bitar
Fortsätter på temat storkok, eftersom vi precis avnjutit en smaskig chiligryta här ikväll. Skär chorizon i skivor och lägg i grytan tillsammans med kakao, chilisås, lager och fond
Servera chiligrytanmed mjukt bröd och turkisk yoghurt. Chiligryta. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Med rödbruna armar och hals samt en kristallvit torso spritter jag ur sängen då det just slog mig att det är en chiligryta som skall göras till middag idag så här mitt i sommaren
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.