Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för AnnieLööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra
Annie, som var min mans farmor, har fört detta recept vidaretill oss. Hon kommer ifrån början ifrån Säve utanför Göteborg men bodde största delen av sittliv på Vrångö
150 g margarin1½ dl potatismjöl50 g florsocker2 tsk vaniljsocker2½ dl vetemjölSpritsa ut med platta måttet längder. som skärs i 5 cm bitar. lägg på plåt och grädda i 175 grader i ca 7 minuter. Fyllning4 msk smör (60 g)2½ dl florsocker1 äggulaev kakaoKrämen blir bäst om man vispar den med elvispLäggihop kakorna två och två, med smörkräm i mellan och doppa ena änden i ljus/mörk blockchoklad 150 g margarin. 1½ dl potatismjöl. 2 tsk vaniljsocker. ca 7 minuter
Godkväll i stugorna. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Här imin del av landet fickvinämligen njuta av riktig sommarvärme denna helgen, och ingen kunde vara mer tacksam än jag över det
Smörbakelser för tankarna tillvinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för migtill mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar migtill farmors stugavid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.