I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Har niintegrillatcitroner, gör det, de blirfantastiskt söta och goda. I fredags åt vigrillad lax med grilladecitroner, skagensås och givetvis färsk potatis
Ett måste tillgrillat är spett gjorda på paprika varvat med lök som man också grillar förstås. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehörni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fickliteinspirationtill dagens middagdärifrån
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd. Fyra dagar kvar sedan drar vitill London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marineradeiolivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.