Semmelwraps
ericasmeny.blogg.se -
ericasmeny.blogg.se -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 100 g smält och avsvalnat smör
  • 25 g jäst
  • 1 dl kall grädde
  • 1 dl kall mjölk
  • 1 ägg 1/2 krm salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver som blandas väl i
  • 6 1/2 dl mjöl
  • Lös jästen i grädden.
  • I med alla ingr.
  • Rör ihop allt till en slät och smidig deg.
  • Låt degen jäsa under plastfilm i rumstemp. i 60 min Dela degen, ca 30 st ( varje bulle vägde ca 40 g )
  • Rulla till bollar.
  • Jäs bollarna i ca 30 min
  • 200 g sötmandel
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 äggvita 3 bittermandlar el någon droppe bittermandelolja
  • ev lite vatten
  • 100 g smält och avsvalnat smör
  • 25 g jäst
  • 1 dl kall grädde
  • 1 dl kall mjölk
  • 1 ägg 1/2 krm salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver som blandas väl i
  • 6 1/2 dl mjöl
  • Lös jästen i grädden.
  • I med alla ingr.
  • Rör ihop allt till en slät och smidig deg.
  • Låt degen jäsa under plastfilm i rumstemp. i 60 min Dela degen, ca 30 st ( varje bulle vägde ca 40 g )
  • Rulla till bollar.
  • Jäs bollarna i ca 30 min
  • 200 g sötmandel
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 äggvita 3 bittermandlar el någon droppe bittermandelolja
  • ev lite vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.