Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Till den stora använde jag en mindre skål att trycka på marsipanen, och till den lilla ett dl-mått. Mitt tips är att använda bakplåtspappret för att föra över marsipanen på semlan - med fingrarna går det nämligen lätt sönder
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Det är ju lite så när man har småbarn hemma - men hinner sällan med allt man önskar. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utantillsattsocker (givetvis är de glutenfria också)
Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utantillsattsocker) och har en mild och mjuk karamellsmak. grädde, fibersirap gold och så saltet som ska fördelas över när allt är klart
Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utantillsattsocker
Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Men nu i helgen har jag faktiskt hunnit baka både igår och idag. Den är dessutom utan nötter, vilket är perfekt för den som inte tål eller är känslig mot just nötter/mandel
Den består av tre lager, en neutral botten av mandelmjöl, en ljuvlig kolafyllning som får sin sega konsistens och smarriga smak av fibersirap gold, samt smält choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.