Idag bakar jag utan gluten inför nästa helgs födelsedagsfika. Strösocker. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Rör ihop smör och strösocker och tillsätt ägg och potatismjöl. Det här är en variant av mitt recept på glutenfria syltkakor, som jag gör med hemmagjord lemon curd som fyllning
Den sylt som de ska fyllas med är med fördel en variant utantillsattsocker. Min man Artur trodde att det var "den vanliga" sorten (med socker), och blev förvånad när jag irriterat sa att han minsann ätit upp ett par av mina kakor som jag inte hunnit fota till bloggen
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten och tillsattsocker) - och vad mer är ruskigt god. CK'S och Sukrins produkter säljs), om ni anger koden "bakasockerfritt" i kassan
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.