Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten ochtillsattsocker) - och vad mer är ruskigt god. Bottnen påminner som sagt om kladdkaka/brownie i sin smak och konsistens (kortare tid i ugnen --> mer kladdig) och är sötad med Sukrin och fiber sirup clear
Själv väljer jag att satsa på de lite mer hälsosamma varianterna. Till den stora använde jag en mindre skål att trycka på marsipanen, och till den lilla ett dl-mått
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utantillsattsocker) och har en mild och mjuk karamellsmak. grädde, fibersirap gold och så saltet som ska fördelas över när allt är klart
Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utantillsattsocker
Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
En läsare tipsade om att smaksätta kakorna med kardemumma (jag har kört med kanel) vilket jag också skulle ha använt denna gång om det inte var så att min kardemumma mycket möjligt hade gått ut och "bäst före"-datumet var utsuddat
Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.