I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Till exempel en kladdkaka. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. En mazarinkladdkaka. Är mazarinkladdkakan nygräddad är konsistensen kladdigare än om den fått stå i kylen ett tag (kakan på bilden har fått stå i kyla över natten)
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
För er som inte vet är det som en kladdkaka/brownie med ett toscatäcke av kokos. Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten och tillsattsocker) - och vad mer är ruskigt god
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.