Seljanka – rysk fisksoppa med saltgurka och smetana
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fiskfiléer, tex lax, torsk, röding eller gös
  • 11 gul lök
  • 13 stora morötter
  • 11 stor palsternacka
  • 14-5 saltgurkor
  • 11/2 kruka bladpersilja
  • 14 msk olja
  • 12 fiskbuljongtärningar
  • 12 msk tomatpuré
  • 110 gröna oliver
  • 110 svarta oliver
  • 12 msk kapris
  • 11 1/2 l kokande vatten
  • 1 salt, peppar
  • 11 dl hackad salladslök eller 3 msk hackad gräslök
  • 1 citronskivor
  • 11 dl smetanaSkär fisken i mindre bitar. Skala och strimla den löken. Skala och skär morötterna och palsternackan i strimlor. Strimla gurkan. Hacka persiljan.
  • 1 Hetta upp oljan i en kastrull och fräs i löken utan att den tar färg 2-3 minuter.
  • 1 Tillsätt morötter och palsternacka, fräs ca 3 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningar. Blanda i tomatpurén. Lägg i gurkan, persiljan, oliverna och kaprisen. Häll i hälften av vattnet, rör om, koka upp och sjud under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fiskbitar och koka soppan ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken är klar.
  • 1 Servera med salladslök, citronskivor och smetana.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.