Nu blir det fisksoppa igen kära vänner. Jag har testat att göra soppan både med spenat ochmed rödbetsblast, både med bondbönor ochmed vanliga ärtor, och både med fryst tinad fisk och färsk dito
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit laxoch så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Den här lättgjorda och goda fisksoppan passar bra nu när färskpotatisen äntligen börjar bli klar i vårt potatisland - även om det går bra med "gammal" potatis också
Har gjort liknande fisksoppor med saffran förut och det är en väldigt god kombination, så när jag fick detta tipset tänkte jag att jag mer än gärna gör den igen, trots att den är väldigt lik ett annat recept jag redan har testat här på bloggen
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medlaxen i några enstaka minuter, precis så att den är genomkokt, inte mer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.