Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Man kan grilla paprikorna själv och dra bort skalet, men jag är lite lat så jag köpte en burk med grillade paprikor
Grilladmajs ska vara lite klibbig i karaktären så jag kör den i sin helhet skalad på grillen. Väljer man att först grilla med blasten på så kommer det fungera bra precis som ångkokning och i praktiken får du en förkokt majskolv
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Salsa verde. Skär av toppen av paprikan. Servera paprikorna med matvetet och ringla över salsa verde-såsen
När vi närmade oss vårt hus efter en långhelg på vift insåg vi att grönskan som legat i dvala länge nu fullkomligt exploderat och döda blommor från i fjol trängdes med pigga maskrosor och gräset kunde slås med lie
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er
Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök. Fräs löken med nötkött. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Souvlaki på Weber grillspett. Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Avocadosalsa med koriander. Kålrotspommes och paprikaaioli. Nu är våren riktigt i antågande, så passa på att njuta av allt gott från grillen så fort du har chansen
Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.