När vi bodde i Taiwan fanns det en Vietnamesisk restaurang vi ofta åt lunch på. Ofta fick vi gott kött med massor av goda sallader och örter till och ikväll försökte jag efterskapa smakerna i den här rätten
Lägg rispappret på ett rent och slätt underlag. Gör sedan de övriga rullarna på samma sätt. 1Hoisin-och jordnötssås1 dl hoisinsås 1 dl jordnötter, finhackade 1 msk fisksås 0,5 lime, saften Ev
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skiva köttet tunt och lägg ner i såsen. Stek köttet med såsen på hög värme i ca 3-4 min. -Mama Skogly ♥ 4 port
Sätt på en kastrull vatten till nudlarna och såsen. Stek 1–2 minuter på varje sida sen är de bara servera med nudlarna och såsen som du kan laga medan du steker
Bulgogi betyder eldkött. Slå upp på ett fat och ställ åt sidan. Alla smaklökar i munnen får jobba och det är inte alls starkt även om det heter eldkött
Blanda i örterna och senapen i crème fraiche-blandningen och pressa i vitlöken. Låt chutneyn svalna och servera till grillatkött, fisk eller starka ostar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.