Vi fick en sådan smaskig sås, eller dipp, på ICAs grillevent häromveckan. Man kan grilla paprikorna själv och dra bort skalet, men jag är lite lat så jag köpte en burk med grillade paprikor
Helgrillad fläskfilé med rostade grönsaker och grillad-paprikasås. När vi närmade oss vårt hus efter en långhelg på vift insåg vi att grönskan som legat i dvala länge nu fullkomligt exploderat och döda blommor från i fjol trängdes med pigga maskrosor och gräset kunde slås med lie
LIte tips på såser till grillat kan kanske komma väl till hands i dessa tider. Har ni några egna recept på smarriga såser få ni mer än gänra dela med er
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Ett måste till grillat är spett gjorda påpaprika varvat med lök som man också grillar förstås
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök. Fräs löken med nötkött. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Souvlaki på Weber grillspett. Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Mojo – Kanarisk paprikasås. Kålrotspommes och paprikaaioli. Nu är våren riktigt i antågande, så passa på att njuta av allt gott från grillen så fort du har chansen
Ingredienser Portioner. 4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
sallad på räkor, avokado och rucola. Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Grilla gösen på skinnsidan tills den börjar vitna på ovansidan, cirka 3 minuter. Vänd gösen och grilla den på andra sidan i ytterligare 1 minut
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Stek i oljan från paprikagrillningen tills de börjat få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.