Skåra upp laxfiléernapå mitten, lägg på ugnsfast form och lägg in en linje av ostblandningen. Nyss hemkomna från Spanien gjorde vi det enkelt för oss till lunch på midsommarafton, köpta sillburkar med gräddfil, färskpotatis, hårdbröd och ägg
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Lägg laxbitarna i en plastpåseoch häll över marinaden. Jimmy är ju välbekant för många svenskar sedan flera år genom sin blogg Livin’-La-Vida-Low-Carb och även Low-Carb Cruise i Karibien, som jag var medpå i våras
Salta och peppra båda sidor av laxen, lägg den på gallret med köttsidan neråt. Benen sitter i en rad längs den tjockaste delen pålaxen, de är lätta att dra ut
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbitpå grillen med indirekt grillning. Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del creme fraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar
Avocadosalsamed koriander. Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Lägg kålen i en bunke och krama en stund med fingrarna så blir salladen saftigare
På bröden och in i ugnen med nämnda rivna ost. Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.