Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
En god och saftig sockerkaka ska man liksom inte förringa. W älskar nutella så denna kakan kommer troligtvis att passa henne utmärkt och L ringde när han var på väg hem för att avlösa mig i passandet av vår sjukling och undrade om han skulle köpa med en semla till kaffet men skippade så klart det när han hörde att det fanns nybakt nutellasockerkaka
Saftig Hasselnötskaka. Receptet hittades på igår kväll. Blanda Jordnötssmör* efter behag (beroende på hur tjock "frosting" du vill ha") med lite vatten och ev sötning och kokosolja
En vanlig chokladkaka, men ovanligt saftigt & smakrik Servera med lite nyskördade jordgubbar, och kanske lite lättvispad grädde så är det en given succé
Då blir bullarna saftiga. Lägg på plåt, täck med bakduk. Strö på massor av pärlsocker. 1100 g smör, rumsvarmt så det går att bre på degen. 1Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. 1Häll på mjölet och blanda. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. 1Kavla ut den ena på ordentligt mjölat bakbord till en stor platta. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. Sätt ugnen på 225 grader
Lägg potatis och kål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Vill du laga din köttfärslimpa utan ägg, testa det här goda receptet på köttfärslimpa med trattkantareller och äppellingon
Dom blir saftiga, mjuka och är fyllda med saffran. Jag tycker att det finns få saker i världen som luktar och smakar så gott som saffran, vilket alltid påminner mig om julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.